Vremenska prognoza za Hrvatsku

Trodnevna vremenska prognoza za Hrvatsku.

Vremenska prognoza za Hrvatsku

Nedjelja Na Jadranu promjenjivo uz kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito na Kvarneru u noći te u Dalmaciji poslijepodne. Sredinom dana i poslijepodne na sjevernom dijelu, na višim predjelima može biti i prolaznog snijega. Na kopnu pretežno oblačno s kišom, u gorju sa snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, a prolazan snijeg moguć je i na sjeverozapadu mjestimice. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar, na sjeveru i jugozapadnjak. Najniže jutarnje temperature zraka od -2 do 3 °C, na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviše dnevne vrijednosti u unutrašnjosti od 0 do 5 °C, a na Jadranu od 6 do 11 °C.


Vremenska prognoza za Hrvatsku

Ponedjeljak Na sjevernom Jadranu pretežno ili djelomice sunčano, dok će oblačnije biti u Dalmaciji, gdje je uz kišu moguć i snijeg u zaleđu, a potkraj oborina snijeg se može spustiti i do obale. Na kopnu pretežno oblačno sa susnježicom i snijegom, a najviše snijega očekuje se u Lici. Kasno poslijepodne na sjeveru razvedravanje. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, samo na jugu još uvijek mogućnost jakih udara juga, zatim istočnjaka. Najniže jutarnje temperature zraka od -5 do 0 °C, na Jadranu od 0 do 7 °C. Najviše dnevne vrijednosti u unutrašnjosti od 0 do 5 °C, a na Jadranu od 7 do 12 °C.


Vremenska prognoza za Hrvatsku

Utorak Na Jadranu djelomice sunčano, a samo će na krajnjem jugu biti oblačnije, kada može pasti i malo kiše. Na kopnu djelomice sunčano uz mogućnost povećane naoblake ujutro i sredinom dana. Ujutro mogućnost magle i mraza. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i tramontana. Najniže jutarnje temperature zraka od -4 do 1 °C, na Jadranu od -1 do 6 °C. Najviše dnevne vrijednosti u unutrašnjosti od 0 do 5 °C, a na Jadranu od 6 do 11 °C.


Vremenska prognoza za Hrvatsku izrađuje se temeljem višegodišnjeg iskustva prognostičara s naglaskom na Hrvatsku i bazirana je na izračunima više prognostičkih modela, zbog čega su moguće određene razlike u odnosu na preostale automatske prognoze vremena.

Prognostička karta obuhvaća sve dijelove Hrvatske i prikazuje prevladavajuće stanje vremena za taj dan za svaku regiju.