Vremenska prognoza za Hrvatsku

Trodnevna vremenska prognoza za Hrvatsku.

Vremenska prognoza za Hrvatsku

Nedjelja Prevladavat će pretežno sunačno vrijeme, poslijepodne sa zapada uz porast naoblake pri čemu će navečer na sjevernom Jadranu ponegdje pasti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu slab do umjeren južni vjetar i jugo. Najniže temperature zraka od 9 do 14 °C, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviše dnevne vrijednosti većinom od 25 do 29°C.


Vremenska prognoza za Hrvatsku

Ponedjeljak Prevladavat će promjenjivo oblačno vrijeme, mjestimice uz malo kiše, ponajprije na sjeveru unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, dok će više sunčanog vremena biti u Dalmaciji. Vjetar većinom slab do umjeren, u noći još jugozapadni, a danju u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu će u prvom dijelu dana puhati slabo jugo i južni vjetar, poslijepodne većinom sjeverozapadnjak. Najniže temperature zraka od 13 do 18 °C, na Jadranu od 18 do 22°C. Najviše dnevne većinom od 22 do 26 °C.


Vremenska prognoza za Hrvatsku

Utorak Na Jadranu će prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, tek mjestimice na jugu uz mogućnosti za kratkotajni pljusak. U unutrašnjosti će biti pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, osobito prema istoku. Vjetar većinom slab sjevernih smjerova, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, duž obale i bura koja će u podvelebitskom dijelu imati i jake udare. Najniže temperature od 13 do 18 °C, na Jadranu od 16 do 20 °C. Najviše dnevne u unutrašnjosti od 19 do 22 °C, na Jadranu od 24 do 28 °C.


Vremenska prognoza za Hrvatsku izrađuje se temeljem višegodišnjeg iskustva prognostičara s naglaskom na Hrvatsku i bazirana je na izračunima više prognostičkih modela, zbog čega su moguće određene razlike u odnosu na preostale automatske prognoze vremena.

Prognostička karta obuhvaća sve dijelove Hrvatske i prikazuje prevladavajuće stanje vremena za taj dan za svaku regiju.