Vremenska prognoza za Hrvatsku

Neverin.hr
Neverin.hr ・ 26.05.2020. u 21:13 h
Srijeda 27.05.
Srijeda

Vedro vrijeme uz ponegdje malu naoblaku očekuje se na Jadranu, a u unutrašnjosti će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Pljuskovi kiše izgledni su u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji, a može i zagrmjeti. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, umjerena i jaka bura puhat će na moru, a u podvelebitskom primorju ujutro na udare i olujna, dok će prema otvorenom moru poslijepodne biti i sjeverozapadnjaka. Minimalna temperatura zraka od 6 do 12°C u unutrašnjosti te oko 16°C na Jadranu. Najviša dnevna uglavnom će se kretati između 18 i 24°C.

Četvrtak 28.05.
Četvrtak

Prevladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja. Lokalni pljuskovi i grmljavina očekuju se na kopnu i moguće na Kvarneru. Slab do umjeren sjeverac puhat će u unutrašnjosti, a umjerena do jaka bura na Jadranu te sjeverozapadnjak u poslijepodnevnim satima. Najniža temperatura zraka u gorju oko 5°C, drugdje između 6 i 13°C, a na moru od 14 do 18°C. Dnevne vrijednosti bit će između 19 i 25°C.

Petak 29.05.
Petak

Oblačno i nestabilno. Osim u unutrašnjosti pljuskovi i grmljavina mogući su i na jugu Jadrana. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren sjeverni, a na Jadranu umjerena i jaka bura te sjeverozapadnjak. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodni dan.

Detaljnu desetodnevnu vremensku prognozu za vašu lokaciju potražite u tražilici pri vrhu stranice.