Politika kolačića

Politika kolačića objašnjava kako koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bi Vas prepoznali kada posjetite našu web stranicu.

Politika kolačića dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Zadnje ažuriranje 30. rujna 2022.

Politika kolačića objašnjava kako NEVERIN, vl. Alen Šterpin ("Tvrtka", "mi", "nas" i "naš") koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi Vas prepoznali kada posjetite našu web stranicu na https://www.neverin.hr ("Web stranica"). Politika kolačića pojašnjava koje su to tehnologije i zašto ih koristimo, kao i Vaša prava da kontrolirate upotrebu istih.

U nekim slučajevima možemo koristiti kolačiće za prikupljanje osobnih podataka ili oni postaju osobni podaci ako ih kombiniramo s drugim podacima.

SADRŽAJ

1. ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male podatkovne datoteke koje se pohranjuju na Vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite web stranicu. Kolačiće koriste vlasnici web stranica kako bi web stranice radile ili radile učinkovitije, kao i za pružanje informacija o izvješćivanju.

Kolačići koje postavlja vlasnik web stranice nazivaju se "kolačići prve strane". Kolačići koje postavljaju strane koje nisu vlasnik web stranice nazivaju se "kolačići treće strane". Kolačići treće strane omogućuju pružanje značajki ili funkcionalnosti trećih strana na ili putem web stranice (npr. oglašavanje, interaktivni sadržaj i analitika). Strane koje postavljaju kolačiće trećih strana mogu prepoznati Vaše računalo i kada posjećuje dotičnu web stranicu i također kada posjećuje određene druge web stranice.

2. ZAŠTO KORISTIMO KOLAČIĆE?

Kolačiće prve i treće strane koristimo iz više razloga. Neki su kolačići potrebni iz tehničkih razloga kako bi naše web mjesto radilo, a mi ih nazivamo "esencijalnim" ili "strogo neophodnim" kolačićima. Ostali kolačići omogućuju nam praćenje i ciljanje interesa naših korisnika kako bismo poboljšali iskustvo na našim mrežnim resursima. Treće strane poslužuju kolačiće putem naše Web stranice za oglašavanje, analitiku i druge svrhe, što je detaljnije opisano u nastavku.

3. KAKO MOGU KONTROLIRATI KOLAČIĆE?

Imate pravo odlučiti hoćete li prihvatiti ili odbiti kolačiće. Svoja prava na kolačiće možete ostvariti postavljanjem svojih preferencija u Upravitelju suglasnosti za kolačiće. Upravitelj suglasnosti za kolačiće omogućuje Vam da odaberete koje kategorije kolačića prihvaćate ili odbijate. Neophodni kolačići ne mogu se odbiti jer su strogo nužni za pružanje usluga.

Upravitelj suglasnosti za kolačiće nalazi obavijesnom banneru na našoj Web stranici. Ako odlučite odbiti kolačiće, i dalje možete koristiti našu Web stranicu iako Vaš pristup nekim funkcijama i područjima naše Web stranice može biti ograničen. Također možete postaviti ili izmijeniti kontrole Vašeg web preglednika da prihvaćaju ili odbijaju kolačiće.

Specifične vrste kolačića prve i treće strane koji se poslužuju putem naše Web stranice i svrhe koje obavljaju opisani su u tablici u nastavku (imajte na umu da se određeni kolačići koji se poslužuju mogu razlikovati ovisno o određenim mrežnim resursima koje posjećujete).

4. KAKO MOGU KONTROLIRATI KOLAČIĆE U SVOM PREGLEDNIKU

Budući da se način na koji možete odbiti kolačiće putem postavka Vašeg web preglednika razlikuje od preglednika do preglednika, trebali biste posjetiti izbornik za pomoć Vašeg preglednika za više informacija.

5. ŠTO JE S DRUGIM TEHNOLOGIJAMA PRAĆENJA, POPUT WEB BEACONA?

Kolačići nisu jedini način prepoznavanja ili praćenja posjetitelja web stranice. S vremena na vrijeme možemo koristiti druge, slične tehnologije, kao što je web beacons (ponekad se nazivaju "pikseli za praćenje" ili "jasni gifovi"). To su malene grafičke datoteke koje sadrže jedinstveni identifikator koji nam omogućuje da prepoznamo kada je netko posjetio našu Web stranicu ili otvorio e-poštu koja uključuje njih. To nam omogućuje, na primjer, praćenje obrazaca prometa korisnika s jedne stranice na drugu, isporuku ili komunikaciju s kolačićima, da shvatimo jeste li na Web stranicu došli s online oglasa prikazanog na web stranici treće strane, za poboljšanje performansi i za mjerenje uspjeha marketinških kampanja putem e-pošte. U mnogim se slučajevima ove tehnologije oslanjaju na kolačiće kako bi pravilno funkcionirale, pa će odbijanje kolačića narušiti njihov rad.

6. PRUŽATE LI CILJANO OGLAŠAVANJE?

Treće strane mogu posluživati kolačiće na vašem računalu ili mobilnom uređaju za oglašavanje putem naše Web stranice. Te tvrtke mogu koristiti informacije o vašim posjetima ovoj i drugim web stranicama kako bi pružile relevantne oglase o robi i uslugama koje bi vas mogle zanimati. Također mogu koristiti tehnologiju koja se koristi za mjerenje učinkovitosti reklama, što mogu mogu postići korištenjem kolačića ili web beacona za prikupljanje informacija o vašim posjetama ovoj i drugim stranicama kako bi vam pružili relevantne oglase o proizvodima i uslugama od potencijalnog interesa. Podaci prikupljeni ovim postupkom ne omogućuju nama ili trećoj stani identificiranje vašeg imena, podataka za kontakt ili drugih podataka koji vas izravno identificiraju, osim ako ih ne odlučite dati.

7. KOLIKO ČESTO AŽURIRATE OVU POLITIKU KOLAČIĆA

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Politiku kolačića kako bismo osvježili, na primjer, promjene kolačića koje koristimo ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga. Stoga Vas molimo da redovito provjeravate ovu Politiku kolačića kako biste bili informirani o našoj upotrebi kolačića i povezanih tehnologija.

Datum na vrhu ove Politike kolačiča označava kada smo ju posljednji put ažurirali.

8. GDJE MOGU DOBITI DODATNE INFORMACIJE?

Ako imate bilo kakvih pitanja o našem korištenju kolačića ili drugih tehnologija, pošaljite nam e-poštu na [email protected] ili poštom na:

Ova politika kolačića izrađena je uz pomoć Termlyjevog Cookie Policy generatora.