Zabilježena najviša ikad izmjerena minimalna noćna temperatura u Splitu

Alen Šterpin
Alen Šterpin ・ Prije 2 godine
Temperature zraka na splitskim meteorološkim postajama, izvor: Neverin.hr
Temperature zraka na splitskim meteorološkim postajama, izvor: Neverin.hr

Sutra stiže osvježenje u cijeloj zemlji.

Nakon vrlo vrućeg dana na području Dalmacije i Slavonije, uslijedila je i vrlo neugodna noć.

To se posebice odnosi na područje Dalmacije gdje su izmjerene najviše minimalne noćne temperature. Prema službenim podacima DHMZ-a, na meteorološkoj postaji Split-Marjan temperatura se noćas nije spuštala ispod 30,2°C. To je ujedno i najviši zabilježeni minimalac na toj meteorološkoj postaji otkad postoje mjerenja.

Vrlo toplo bilo je i na ostatku područja, tako je u Hvaru minimalna noćašnja temperatura iznosila 29,0°C, na Palagruži 27,8°C, u Komiži 27,7°C, Makarskoj 27,6°C, a u Dubrovniku 27,4°C.

Najsvježija noć bila je na području jučer zahvaćenim kišom i olujnim nevremenom te u gorskom području. Najsvježije bilo je u Pargu pored Čabra s izmjerenih 14,6°C, Gospiću sa 17,1°C i Varaždinu sa 17,6°C.

Sutra stiže osvježenje u cijeloj Hrvatskoj

Zbog dolaska nestabilnog i svježijeg zraka u višim slojevima atmosfere, sutra će se vrijeme opet značanije destabilizirati. Kiša i grmljavina najizgledniji su na zapadu i sjeveru Hrvatske gdje će najznačanije i osvježiti tako će maksimalne dnevne temperature zraka biti oko 20°C. Prema kraju dana raste vjerojatnost za nestabilnosti i na istoku i jugu zemlje stoga će temperatura i tamo pasti ispod 30°C.

Oborine će biti vrlo lokalnog karaktera, a ponegdje će i izostati. To se posebice odnosi na istok i jug Hrvatske.

Komentari