Tjedan pred nama donosi stabilizaciju vremena

Alen Šterpin
Alen Šterpin ・ Prije 2 godine
Večerašnja satelitska snimka našeg dijela Europe (21:10h), izvor: Sat24.com
Večerašnja satelitska snimka našeg dijela Europe (21:10h), izvor: Sat24.com

Nakon oblačnije i kišovitije nedjelje, idući tjedan donosi stabilizaciju vremena.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najviše će kiše pasti na Jadranu i područjima uz Jadran, a posebice prema otvorenom moru bit će i izraženijih grmljavinskih pljuskova. U drugom dijelu dana smirivanje vremena uz više sunčanih razdoblja, a najviše dnevne temperature zraka kretat će se od 19 do 23°C. Umjerena i pojačana bura proširit će se sa sjevernog Jadrana tijekom dana na jug, gdje će do večeri još puhati istočnjak i jugo.

Jesenja kiša padat će u unutrašnjosti Hrvatske, posebice u središnjem i gorskom dijelu tijekom prvog dijela dana. Puhat će sjeveroistočni vjetar, a dnevne temperature zraka bit će između 13 i 17°C.

Od utorka smirivanje vremena

Značajnija stabilizacija vremena na moru će nastupiti od utorka, kada se očekuje smanjenje naoblake. Tako će od utorka pa sve do subote na moru biti stabilno i barem djelomice sunčano vrijeme, barem sudeći po trenutnim prognostičkim modelima. Nešto malo više naoblake izgledno je na prelasku sa srijede na četvrtak, kada ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će bura, koja će na većem dijelu područja biti slaba, a jedino na poznatim lokalitetima na sjevernom Jadranu umjerena do pojačana. Dnevne temperature zraka bit će između 22 i 25°C.

Na kopnu će se za postupak stabilizacije vremena ipak trebati malo dulje pričekati. U utorak i srijedu očekuje nas još uvijek dosta oblaka i povremena kiša, posebice u gorskim predjelima i središnjoj Hrvatskoj. Bit će svježije uz sjeverac i dnevne temperature zraka od 15 do 19°C. Sunčanije vrijeme izgledno je tek od četvrtka, kada će i temperature zraka malo porasti.

Novo značajnije pogoršanje vremena izgledno je oko nedjelje.

Komentari