Snijeg već zabijelio neke nizine na sjeveru Hrvatske

Jak snijeg u večernjim satima brzo je zamijenio kišu koja je ranije padala na području Koprivnice, odakle stižu prve snježne dojave.
Snijeg na području Đurđevca oko 21:30h
Snijeg na području Đurđevca oko 21:30h
  • Objavljeno: 15.12.2017. u 21:50 h
  • Piše: Alen Šterpin

Jak snijeg u večernjim satima brzo je zamijenio kišu koja je ranije padala na području Koprivnice, odakle stižu prve snježne dojave. Hladan zrak širi se sa sjevera i sjeveroistoka, te je trenutno zahvaćena cijela središnja Hrvatska gdje se temperature trenutno kreću od 0 do 3°C. Toplije je na području Slavonije i Posavine gdje hladniji zrak još nije stigao, ali se i tamo očekuje skori pad temperature zraka.

Temperature zraka u nizinskoj Hrvatskoj u 21:30h
Temperature zraka u nizinskoj Hrvatskoj u 21:30h

Trenutno je najhladnije na području Križevaca, Koprivnice, Bilogore, Bjelovara i Ivanić Grada gdje se temperature kreću uglavnom od 0 do 1°C uz snijeg. Na dijelu područja već ima do nekoliko centimetara snježnog pokrivača. Snijeg je počeo padati i na području Gorskog kotara, Sljemena, dok u Zagrebu još uvijek pada kiša.

Snijeg u Čazmi, foto: Silvija Sever
Snijeg u Čazmi, foto: Silvija Sever
Snijeg na području Đurđevca oko 21:30h
Snijeg na području Đurđevca oko 21:30h

HAK upozorava na zimske uvjete

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo2.

Novi Marof, foto: HAK
Novi Marof, foto: HAK

Zbog nafte na kolniku na Jadranskoj magistrali između Dubrovnika i Slanog te Rabe i Opuzena, savjetujemo vozačima da voze opreznije.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, dok u Gorskom kotaru pada snijeg. Posebnu pozornost skrećemo vozačima na dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između tunela Tuhobić i čvora Vrbovsko.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 između Zagvozda i Karamatića, i na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Delnice, vozi se uz ograničenje brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Sviđa ti se vijest? Podijeli s prijateljima!

Komentari