Slovenski surfer preživio više od 24 sata u divljem moru - pronađen u Italiji!

Alen Šterpin
Neverin.hr ・ Prije jednu godinu
Južina u Umagu, foto: Maja Kraljik
Južina u Umagu, foto: Maja Kraljik

To znači da je u divljem moru proveo preko 24 sata.

U MORU kod Trsta u Italiji popodne je pronađen slovenski surfer koji je nestao jučer u moru nedaleko Umaga. Slovenski surfer nestao je jučer nakon 17 sati, a pronađen je danas oko 18 sati. To znači da je u divljem moru proveo preko 24 sata, piše Index.hr.

"Večeras u 18:20 sati službenici MRCC Rijeka od njihovih talijanskih kolega iz MRCC Roma zaprimili su informaciju o pronalasku nestalog surfera, živog i zdravog, koji se trenutno nalazi u jednoj bolnici u Trstu gdje je zaprimljen radi dodatnih pregleda.

Nastavak pokrenute opsežne potražne akcije, koji je planiran za sutra rano ujutro, kada bi se vrijeme i vjetar trebali smiriti, nakon službene policijske potvrde identiteta pronađenog Slovenca, otkazan je, sve potražne jedinice su opozvane, čime je ova akcija okončana", rekao je za Index David Radas, glasnogovrnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako javlja HRT, slovenski surfer ima 47 godina.

"Javio se supruzi koja je krenula prema Trstu", objavio je HRT u Dnevniku.

Južina u Umagu, foto: Maja Kraljik
Južina u Umagu, foto: Maja Kraljik

Nestali Hrvat i Slovenac, Hrvat pronađen još sinoć

Podsjetimo, dvojica surfera koji su, unatoč upozorenjima o nevremenu, jučer poslijepodne surfali u moru nedaleko Umaga nestali su. Jedan od njih uspješno je doplivao do obale još sinoć. Za drugim je potraga nastavljena jutros jer sinoć to nije bilo moguće zbog vremenskih neprilika.

Sinoć se spasio hrvatski državljanin, a jutros je krenula velika potraga za Slovencem.

Komentari

Prognostički modeli

Prognoze za more

Najčitanije