Pronađi prognozu za moje mjesto

Pred nama stabilniji i sunčaniji tjedan, posebice u svom drugom dijelu

Više sunčanog vremena uz porast tlaka zraka i temperatura očekuje se od srijede.
U drugom dijelu tjedna očekuje se prevladavajući utjecaj anticiklone s tlakom do 1027 hPa
Objavljeno: 08.10.2017. u 22:07 h
Piše: Neverin

Subota je u Hrvatskoj donijela smirivanje vremena i obilje sunca, a u nedjelju je sa sjeverozapada ponovno došlo do povećanja naoblake. No kiša je uglavnom izostala, tek je ponegdje palo nekoliko kapi.

Oblačnije u prvom dijelu tjedna

Početak narednog tjedna donosi nam djelomice sunčano vrijeme uz povremenu povećanu naoblaku. Više će naoblake biti u ponedjeljak i posebice utorak, kada će ponegdje pasti i malo kiše. Manje količine kiše izglednije su u unutrašnjosti Hrvatske u ponedjeljak i u noći s ponedjeljka na utorak, a na Jadranu tijekom utorka. Malo kiše i u ponedjeljak može biti na sjevernom Jadranu.

Manje količine kiše u utorak tijekom dana duž Jadrana
Manje količine kiše u utorak tijekom dana duž Jadrana

Puhat će slabi vjetrovi, raznih smjerova, a na Jadranu u utorak slabo jugo. Temperature zraka u laganom porastu, jutarnje od 5 do 10°C u unutrašnjosti, a na Jadranu od 10 do 15°C. Dnevne uglavnom od 17 do 22°C.

Više sunca od srijede

Više sunčanog vremena uz porast tlaka zraka i temperatura očekuje se od srijede. Oblačnije će biti još na sjevernom Jadranu gdje još rijetko može biti vrlo malo kiše.

Manje količine kiše u utorak tijekom dana duž Jadrana
Manje količine kiše u utorak tijekom dana duž Jadrana

Do kraja tjedna u većem dijelu Hrvatske očekuje se većinom sunčano vrijeme uz daljnji porast dnevnih temperatura zraka koje će krajem tjedna doseći ponegdje i 25°C. Puhat će slabi vjetrovi.

Komentari