Pred nama smirivanje vremena i čak tri suha dana, a kiše će još samo sutra biti na istoku

Alen Šterpin
Alen Šterpin ・ Prije 2 godine
Sunčano vrijeme, izvor: Ilustracija
Sunčano vrijeme, izvor: Ilustracija

Prvi dan jeseni proteći će u znaku smirivanja i stabilizacije vremena, a u većem dijelu Hrvatske i pretežno sunčanom vremenu.

Tijekom današnjeg dana vrijeme se smirilo, a kiša koja je padala bila je uglavnom znatno manjeg intenziteta nego proteklih dana. Lokalnih je pljuskova bilo još na području južne Dalmacije, a najviše je kiše tijekom dana palo u Slavoniji, oko 15 mm.

Jačanje anticiklone

S daljnjim jačanjem anticiklone nad našim krajevima, vrijeme će se nastaviti smirivati, stoga će sutra na Jadranu i u središnjoj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano vrijeme, po nizinama uz moguću maglu. Nešto više oblaka bit će na krajnjem jugu Hrvatske te u Slavoniji, ali promjenjive naoblake će još uvijek povremeno biti i na ostatku područja.

U Slavoniji će tijekom dana još biti kiše, posebice u prvom dijelu dana.

Puhat će sjeverni vjetar i bura na Jadranu, na otvorenom moru sjeverozapadnjak i sjeverni vjetar umjeren do jak, posebice na srednjem i južnom Jadranu. Vjetrovito će biti i u Slavoniji uz umjeren do pojačan sjeverozapadnjak. Do kraja dana na Jadranu će se vjetar uglavnom smiriti.

Jutarnje temperature zraka bit će od 5 do 12°C, na Jadranu od 12 do 17°C. Najviše dnevne od 19 do 24°C, u gorju i oblačnoj Slavoniji od 14 do 18°C.

U petak i subotu više sunca

Sunčanije i nešto malo toplije vrijeme očekuje nas u petak, na prvi dan jeseni te u subotu. Tada će na Jadranu te u većem dijelu unutrašnjosti prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će se smiriti, a malo više naoblake moguće je samo na krajnjem istoku. Očekuje se porast temperature zraka za 2 do 4 stupnja.

Nova promjena vremena sa zapada bi naše krajeve mogla zahvatiti tijekom nedjelje, ali o tome više idućih dana. Prema današnjim prognostičkim modelima, intenzitet promjene vremena bit će znatno manji od nekoliko posljednjih.

Komentari