Pred nama dulji period stabilnijeg i sunčanijeg vremena

Alen Šterpin
Alen Šterpin ・ Prije 2 godine
Prema podacima prognostičkog modela, do kraja tjedna, ali i početkom idućeg očekuje se pretežno sunčano vrijeme, izvor: Neverin
Prema podacima prognostičkog modela, do kraja tjedna, ali i početkom idućeg očekuje se pretežno sunčano vrijeme, izvor: Neverin

Nakon prevladavajućeg oblačnog i kišovitog vremena tijekom rujna, sam kraj mjeseca i početak idućeg donijet će mirnije vrijeme.

Tijekom srijede je došlo do postupne stabilizacije vremena u većem dijelu Hrvatske, a malo kiše bilo je još ponegdje u unutrašnjosti, posebice u gorju te na samom jugu Dalmacije.

Do kraja tjedna sunčano

Do kraja tjedna očekuje nas pretežno sunčano vrijeme u čitavoj Hrvatskoj, tako da je pred nama (konačno) jedan lijep i sunčan vikend.

Zbog vedrijih noći očekuju se niže jutarnje temperature zraka, koje će se u unutrašnjosti kretati od 4 do 10°C, a na Jadranu do 10 do 17°C.

No istovremeno se zbog više sunčanih sati očekuje lagani porast dnevnih temperatura zraka koje će u unutrašnjosti biti od 20 do 23°C, a na Jadranu od 23 do 26°C.

Puhat će slab vjetar, na Jadranu slaba do umjerena bura.

Sunčano i početkom idućeg tjedna

Sve je izvjesnije da će sunčanim vremenom započeti i početak idućeg tjedna, iako se krajem ponedjeljka očekuje na zapadu povećanje naoblake.

Prema današnjim prognostičkim modelima, u utorak i srijedu bit će oblačnije, ponegdje uz malo kiše i tek manji pad temperature zraka.

Čini se da promjena vremena neće biti tako jako izražena kako se to ranije očekivalo, a već od srijede mogla bi ponovno nastupiti stabilizacija vremena.

Komentari