Požar na šibenskoj Brodarici prošao između kuća, jedva ih obranili, vatreni kaos i kod Šestanovca

Nošena burom, vatra se brzo proširila s površine od otprilike 150 za 100 metara, no gasitelji odolijevaju.
Požar u Brodarici
  • Objavljeno: 16.07.2017. u 15:02 h
  • Piše: Jutarnji

U 10,38 sati na šibenskoj Brodarici je planuo požar u blizini kuća, javlja Šibenski.hr.

Gore trava i makija kod tzv. Ražinskog naselja pored magistrale, gdje se, javljaju građani, stvaraju kolone vozila.

Prema informacijama iz centra 112 na terenu je trideset profesionalih vatrogasaca i pripadnika DVD-ova s nekoliko navalnih vozila koji požar drže pod kontrolom, podalje od kuća.

Nošena burom, vatra se brzo proširila s površine od otprilike 150 za 100 metara, no gasitelji odolijevaju. Na terenu su i prometni policajci, koji reguliraju promet.

Kuće u Ražinskom naselju su obranjene, zadnje su vijesti s terena, no vatrogasci su se prebacili na drugi krak požara, također u blizini kuća. Od 11,30 sati gasiteljima na zemlji u pomoć je pritekao jedan kanader i situacija na terenu odmah se popravila, javljaju nam iz redova vatrogasaca. Demantirali su informaciju da je požar zahvatio jednu kuću-točna je vijest da je bio vrlo blizu, no opasnost je otklonjena.

U međuvremenu je stigao i drugi kanader koji je zajedno s prvim vodenim bombama spriječio širenje vatre na same kuće, kojima je stihija u jednom trenu ozbiljno zaprijetila.

Kanaderi su oko 12,20 sati napustili Brodaricu, a gasitelji ostaju na terenu kako bi u potpunosti ugasili svaki plamen i svaki tinjajući panj koji su, uz buru od 30 kilometara na sat, potencijalni izvor nove vatre i obnavljanja požara.

Izgorjelo je oko četiri hektara borove šume, makije i trave, a u požaru nitko nije ozlijeđen niti je tražio liječničku pomoć.

Nagorjela je jedna greda s krova jedne kuće, no ozbiljnije posljedice zasad su izbjegnute.

Mještani Brodarice i sami su sudjelovali u gašenju požara, polijevajući vodom suho raslinje u blizini kuća.

Zbog gustog dima koji se nadvio nad Jadransku magistralu, zbog sigurnosti vozača i vatrogasaca cesta je bila zatvorena za promet, koji je bio preusmjeren cestom preko Boraje.

Sviđa ti se vijest? Podijeli s prijateljima!

Možda vas zanima i...

Komentari