Već drugi dan

Obilna kiša u Istri uzrokovala probleme

Obilna kiša praćena grmljavinom od nedjelje pada diljem Istre, a najkritičnije je danas na području Poreča i Rovinja.
TV Istra
Vinogradi u Istri pod vodom

Nevrijeme je rušilo stabla, poplavljeni su kolnici, stanovi, poslovni prostori i podrumi. Vrijeme će se smiriti tek sutra, kada će se i zbrajati štete.

Županijski centar 112 ima pune ruke posla. Samo tijekom noći i jutra zaprimljeno je 30-ak dojava o poplavljenim stanovima, poslovnim prostorima i podrumima. Najkritičnije je bilo na području Rovinja i Poreča. Zapovjednik porečke Javne vatrogasne postojbe Denis Matošević kaže kako je 90 posto problema sanirano brzim intervencijama, te kako nasreću ljudskih žrtava nije bilo.

Bujice na Poreštini
TV Istra
Bujice na Poreštini

Neovisno o velikoj količini padalina, situacija je pod kontrolom, ističe načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Nabujala rijeka Raša koja je jučer odnijela privremeni most kod Potpićna, a koji je izgrađen da bi se mogao odvijati promet, danas ne stvara probleme.

Stanje na području Raše ipak se smirilo, no vatrogasci su i dalje u pripravnosti jer, prema prognozi, kiša neće tako skoro prestati. Naime, prema prognozi i u nastavku dana te večeras u Istri će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove praćene grmljavinom pa se problemi i dalje mogu očekivati.