Obilna kiša u Istri uzrokovala probleme

Alen Šterpin
Neverin.hr ・ Prije 2 godine
Vinogradi u Istri pod vodom, izvor: TV Istra
Vinogradi u Istri pod vodom, izvor: TV Istra

Obilna kiša praćena grmljavinom od nedjelje pada diljem Istre, a najkritičnije je danas na području Poreča i Rovinja.

Nevrijeme je rušilo stabla, poplavljeni su kolnici, stanovi, poslovni prostori i podrumi. Vrijeme će se smiriti tek sutra, kada će se i zbrajati štete, javlja Hrvatski Radio.

Županijski centar 112 ima pune ruke posla. Samo tijekom noći i jutra zaprimljeno je 30-ak dojava o poplavljenim stanovima, poslovnim prostorima i podrumima. Najkritičnije je bilo na području Rovinja i Poreča. Zapovjednik porečke Javne vatrogasne postojbe Denis Matošević kaže kako je 90 posto problema sanirano brzim intervencijama, te kako nasreću ljudskih žrtava nije bilo.

Bujice na Poreštini, izvor: TV Istra
Bujice na Poreštini, izvor: TV Istra

Neovisno o velikoj količini padalina, situacija je pod kontrolom, ističe načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Nabujala rijeka Raša koja je jučer odnijela privremeni most kod Potpićna, a koji je izgrađen da bi se mogao odvijati promet, danas ne stvara probleme.

Stanje na području Raše ipak se smirilo, no vatrogasci su i dalje u pripravnosti jer, prema prognozi, kiša neće tako skoro prestati. Naime, prema prognozi i u nastavku dana te večeras u Istri će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove praćene grmljavinom pa se problemi i dalje mogu očekivati.

Komentari