Nevrijeme zahvatilo jug Istre

Jako nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je u utorak navečer jug Istre.
Nevrijeme zahvatilo jug Istre
  • Objavljeno: 12.07.2017. u 09:57 h
  • Piše: Glas Istre

Jako nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je u utorak navečer jug Istre, potvrdila je županijska Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Kako neslužbeno doznajemo, pijavica je poharala dio popularnog izletišta Puljana - Fratarski otok - gdje je doslovno sravnila sa zemljom brojne šatore, a i nekolicina brodica se nasukala na hridi uslijed velikih valova.

Pripadnici pulske javne vatrogasne postrojbe intervenirali su u svega tri navrata i to kako bi uklonili stabla odnosno grane na Fažanskoj i Medulinskoj cesti te u Banjolama, dok je u Premanturi nestalo struje.

Prema podacima istarske policije, nikakvih problema u prometu nije bilo. Nije zabilježena ni jedna prometna nesreća, nego samo gužve koje su se stvorile u središtu grada.

Nevrijeme je popodne pogodilo i dijelove Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu tijekom noći i u u srijedu ujutro te ponovno navečer očekuju se lokalni pljuskovi s grmljavinom, a sredinom dana barem djelomice sunčano. U Dalmaciji će se zadržati vedro i vrlo vruće. (Hina, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Sviđa ti se vijest? Podijeli s prijateljima!

Možda vas zanima i...

Komentari

NajčitanijePreporuke