Nastavlja se serija potresa na Kvarneru

Riječ je o prilično jakom potresu s epicentrom između otoka Krka i mjesta Jadranova, a tijekom noći uslijedilo je još nekoliko potresa magnitude veće od 2 po Richteru.
Dojave posljednjeg zabilježenog potresa (potres je označen zvjezdicom), izvor: EMSC
Dojave posljednjeg zabilježenog potresa (potres je označen zvjezdicom), izvor: EMSC
  • Objavljeno: 09.08.2017. u 18:00 h
  • Piše: Neverin.hr

Serija potresa koja je na Kvarneru započela u utorak ujutro nastavila se i danas, a posljednji je potres bio u 13 sati i 37 minuta, piše Novi List.

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Jadranova. Magnituda potresa iznosila je 3.2 po Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Serija potresa započela je jučer u 11 sati i 35 minuta kada su seizmografi također kod Jadranova zabilježili umjeren potres magnitude 3.4 po Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV-V stupnja MCS ljestvice. Od tada do danas područje Kvarnera treslo se nekoliko puta, a prema riječima seizmologa Snježana Prevolnika u toj seriji najjači potres dogodio se jučer u 22 sata i 42 minute te je bio magnitude 3,7 po Richteru i on spada u prilično jake potrese jer je njegov procijenjeni intenzitet u epicentralnom području bio oko 5, što je definicija prilično jakog potresa.

Potresi veći od 2 stupnja po Mercallijevoj ljestvici u posljednja 24 sata, izvor: EMSC
Potresi veći od 2 stupnja po Mercallijevoj ljestvici u posljednja 24 sata, izvor: EMSC

Iako je riječ o potresu jačine koji je osjetio veći broj ljudi Prevolnik napominje da se radi o intezitetu potresa koji ne dovodi do materijalnih šteta.

- Riječ je o prilično jakom potresu s epicentrom između otoka Krka i mjesta Jadranova, a tijekom noći uslijedilo je još nekoliko potresa magnitude veće od 2 po Richteru. Potres u 22 sata i 42 minute osjetio se na širem riječkom području. Najvjerojatnije i dalje od Senja, no bez obzira na jačinu potresa ne bi trebalo očekivati nikakve materijalne štete, zaključuje Prevolnik.

Sviđa ti se vijest? Podijeli s prijateljima!

Možda vas zanima i...

Komentari