Nakon kratkotrajnog predaha, pred nama nova obilna kiša - ali ne posvuda!

Današnji je dan u većem dijelu Hrvatske donio pretežno sunčano i toplije vrijeme nego prethodnih dana.
Vremenska prognoza za Rijeku, izvor: Neverin.hr
Vremenska prognoza za Rijeku, izvor: Neverin.hr
  • Objavljeno: 14.09.2017. u 22:30 h
  • Piše: Alen Šterpin

Sunčano je ispočetka bilo i na sjevernom Jadranu te u gorju, no tamo je tijekom dana došlo do znatnijeg porasta naoblake. Navečer se jače naoblačilo i u unutrašnjosti Hrvatske.

Prema službenim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas je najtoplije bilo na istoku Slavonije, u Gradištu pored Županje gdje je izmjereno 29,4°C.

Najobilnija kiša očekuje se na sjevernom Jadranu

U skladu s najnovijim prognostičkim modelima, Istru, Kvarner i Gorski kotar u petak i tijekom vikenda očekuje najviše oblaka uz najobilniju kišu.

Prvi oborinski val očekuje se u noći s četvrtka na petak, kada će zapuhati bura i pasti temperatura zraka. Nakon kratkotrajnog smirivanja, petak navečer i noć na subotu donijet će nove grmljavinske pljuskove. U subotu tijekom dana prevladavat će oblačno vrijeme uz čestu kišu. Opet će zapuhati jugo, a najobilniji kišni val očekuje se na prelasku sa subote na nedjelju, barem prema današnjim modelima. U tom periodu, ponegdje će pasti i do 200 mm kiše.

Vremenska prognoza za Rijeku, izvor: Neverin.hr
Vremenska prognoza za Rijeku, izvor: Neverin.hr

U nedjelju poslijepodne očekuje se postupno smirivanje vremena, uz okretanje vjetra na zapadne i sjeverozapadne smjerove. Nestabilno s povremenom kišom i svježije bit će i početkom idućeg tjedna.

Oblačno i svježije u središnjoj Hrvatskoj

Područje središnje Hrvatske također može očekivati prve pljuskove u noći na petak. Osvježit će uz sjeverni vjetar. Za vikend puno oblaka, uz tek kraća sunčana razdoblja. Kiše će biti povremeno u subotu tijekom dana, posebice u zapadnijim predjelima, a u noći na nedjelju i na cijelom području. Uz sunčana razdoblja tijekom subote očekuje se blagi porast temperature zraka.

Vremenska prognoza za Zagreb, izvor: Neverin.hr
Vremenska prognoza za Zagreb, izvor: Neverin.hr

Nakon kratkotrajnog smirivanja u nedjelju, novo pogoršanje uz kišu u središnjoj Hrvatskoj očekuje se tijekom ponedjeljka.

Na istoku kišni val tek u nedjelju

Petak i subota na istoku Hrvatske proteći će u znaku djelomice sunčanog i suhog vremena. Zbog sunca temperatura zraka u subotu će porasti blizu 30°C. Kišni val preko Slavonije očekuje se u nedjelju tijekom dana. Količine kiše koje će pasti bit će između 5 i 10 mm.

Vremenska prognoza za Osijek, izvor: Neverin.hr
Vremenska prognoza za Osijek, izvor: Neverin.hr

Oblačnije vrijeme uz manje količine kiše očekuje se i početkom idućeg tjedna.

Obilje sunca i na jugu Dalmacije

U Dalmaciji će prevladavati pretežno sunčano vrijeme tijekom petka i subote. Malo kiše može pasti u sjevernim djelovima i u Zagori. Jače pogoršanje očekuje se tijekom nedjelje kada će kiše biti na većem dijelu područja, osim na krajenjem jugu, gdje će se prema današnjim progonstičkim modelima zadržati suho. Bit će vjetrovito, posebice u nedjelju kada će jako jugo zamijeniti jak sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Vremenska prognoza za Split, izvor: Neverin.hr
Vremenska prognoza za Split, izvor: Neverin.hr

Sviđa ti se vijest? Podijeli s prijateljima!

Možda vas zanima i...

Komentari