Nakon jakog i olujnog vjetra pravi prolom oblaka

Alen Šterpin
Neverin.hr ・ Prije 2 godine
Nevrijeme na području Karlovca rušilo stabla, izvor: KAportal.hr
Nevrijeme na području Karlovca rušilo stabla, izvor: KAportal.hr

Nešto prije 19 sati žestoko je nevrijeme pogodilo karlovačko područje. U samom gradu počelo je olujnim vjetrom iznimne snage, koji je u nekoliko navrata na par sekundi imao zaista razornu snagu pa je lomio grane s drveća, nosio ulicama kontejnere, a na Dubovcu je na trenutke izgledalo kao da će oboriti i nekoliko stabala. To se ipak nije dogodilo, barem ne na Dubovcu, ali zasad nemamo informacija iz drugih dijelova grada. Iz Marmontove aleje stižu nam fotografije srušene platane.

Nakon vjetra uslijedio je pravi prolom oblaka koji u trenutku pisanja ovog teksta još uvijek traje. Koliko god loše izgledao pogled u nebo u ovom trenutku, nevrijeme bi prema prognostičkim kartama i satelitskim snimkama ipak trebalo prestati relativno brzo. Snaga kojom se sručilo na Karlovac, a još nemamo dojava iz drugih dijelova Karlovačke županije, ukazuje na to da bi ponegdje moglo, nažalost, biti i ozbiljnijih šteta.

U najmanju ruku, za očekivati je ponegdje zastoje u prometu, jer ovako žestoko nevrijeme i obilna količina padalina u kratko vrijeme mogu zaštopati odvode i u infrastrukturno potpuno uređenim područjima, a kamoli u onima koja su i inače redovito problematična. U Mekušju je došlo do nestanka električne energije.

Čitatelji iz rubnih dijelova županije javljaju da su veće štete zabilježene u Netretiću, Ribniku i Netretiću, gdje je bilo pucanja crijepova i kidanja stabala. U Dugoj Resi je u dvadesetak minuta protutnjala jaka kiša s tučom veličine graška te nisu zabilježene veće štete. Temperatura zraka na termometrima pala je s 30 na 19 stupnjeva Celzijevih u samo desetak minuta.

Za sada nema vijesti o ozlijeđenim osobama.

Komentari