Moskva: Čišćenje 72 milijuna kubičnih metara snijega

Prosječna količina oborine koja u Moskvi padne tijekom veljače iznosi oko 40 mm. U posljednjih 10 dana prema službenim podacima palo je nešto više od 75 mm oborine.
Oko 16 milijuna kubičnih metara snijega uklonjeno je ove zime s ulica Moskve, foto: AP/Tanjug
Oko 16 milijuna kubičnih metara snijega uklonjeno je ove zime s ulica Moskve, foto: AP/Tanjug
  • Objavljeno: 06.02.2018. u 15:49 h
  • Piše: Alen Šterpin

Veljača je Moskvi donijela pravo zimsko vrijeme uz velike količine snijega. Najviše snijega palo je proteklog vikenda, a visina snijega prema službenim podacima početkom ovog tjedna iznosila je 55 cm.

Temperatura zraka u utorak ujutro spustila se do -16°C. Iako niske temperature u Moskvi nisu neuobičajene u ovom dijelu godine, veće količine oborina (snijega) zasigurno je. Naime, Moskva se nalazi duboko u kopnu gdje je maritimnost vrlo malo izražena.

Prosječna količina oborine koja u Moskvi padne tijekom veljače iznosi oko 40 mm. U posljednjih 10 dana prema službenim podacima palo je nešto više od 75 mm oborine, i to gotovo sve u obliku snijega. Najviša temperatura od 0,9°C izmjerena je u periodu najjačih oborina, no usprkos tome snijeg nije prešao u kišu.

Zbog velikih snježnih oborina, došlo je do prekida opskrbe električnom energijom u 18 moskovskih okruga. Zbog pada drva poginula je jedna osoba.

"Skoro 72 milijuna kubičnih metara snijega koji je napadao ovih dana mora biti očišćeno. Očistili smo 1,2 milijuna kubičnih metara u ponedjeljak, a danas će biti još", rekao je zamjenik gradonačelnika Birjukov, prenosi agencija Tass.

Ove zime je za sada uklonjeno s ulica 16 milijuna kubičnih metara snijega.

Sviđa ti se vijest? Podijeli s prijateljima!

Komentari