Kanaderi gase požar u Dugobabama, uskoro stiže 50 vojnika; u Žrnovnici ponovno planulo među kućama

Uskoro se na požarište očekuje dolazak 50 vojnika koji bi trebali pomoći bržem gašenju požara.
Kanaderi gase požar kraj Splita
  • Objavljeno: 19.07.2017. u 13:33 h
  • Piše: Jutarnji List

U Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutačno gori na tri mjesta na kojima je do sada opožareno oko 300 hektara borove šume, smreke, makije, trave i niskog raslinja, dok su tri požara - na Hvaru, Klisu i u Radošiću, lokalizirani.

Nešto prije 11 sati ponovno se pojavio otvoreni plamen u Žrnovnici. Na terenu je bilo vidljivo dosta dima, a vatra je planula među kućama no ugašena je brzom intervencijom vatrogasaca.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske od jutra su aktivne na požarištima kod Splita.

Nakon što su jutros gasili ostatke požara na Mosoru, dva su kanadera stigla na požarište u Dugobabama. Zračne snage pomažu zemaljskim snagama, a stanje je znatno bolje nego jučer.

– Možemo kazati da je požar lokaliziran, ali je stanje i dalje nestabilno. Najkritičnija nam je jugoistočna linija požara koja se proteže na oko kilometar dužine. Požar gasi 50-a vatrogasaca iz VZ Zagreb, tri kaštelanska društva te DVD-ovi Dugopolje i Zagora – kazao je za Dalmacija Danas zapovjednik kaštelanske Vatrogasne zajednice, Milivoj Taslak.

Gori nisko raslinje i nešto hrastovine.

Uskoro se na požarište očekuje dolazak 50 vojnika koji bi trebali pomoći bržem gašenju požara.

Ivan Kovačević, zapovjednik JVP-a Split, pojašnjava da je problem, što se tiče požara u Dugobabama gdje su poslani kanaderi, velika fronta, piše Dalmatinski portal.

- Radi se o kilometrima, ali najvažnije je da nema nikakve ugroze ni za stanovnike, ni za naselja - naglašava zapovjednik JVP Split.

Sviđa ti se vijest? Podijeli s prijateljima!

Možda vas zanima i...

Komentari

NajčitanijePreporuke