Jutros temperatura pala do -7°C, u unutrašnjosti mraz i magla, a danas nas očekuje pretežno sunčano i toplije vrijeme

Alen Šterpin
Alen Šterpin ・ Prije 2 godine
Minimalne noćašnje temperature 20.11.2017., izvor: Neverin
Minimalne noćašnje temperature 20.11.2017., izvor: Neverin

Razvedravanja, smirivanje vjetra hladan zrak po visini omogućili su jače noćno ohlađivanje.

Minimalne noćašnje temperature zraka spustile su se do -7°C u unutrašnjosti, dok je mraza ponegdje bilo i do same obale. Niske jutarnje temperature omogućila je vedrija noć te smirivanja vjetra, kao i hladniji zrak po visini koji je do nas došao tijekom vikenda.

Najhladnije u gorju te u unutrašnjosti Istre

Najniže temperature zraka zabilježene su u gorskim predjelima. Minimalna noćašnja temperatura na Zavižanu iznosila je -7°C, u Bednji 6°C, dok je u Gospiću bilo -5°C. U Pazinu je izmjereno -4°C, isto koliko i u Pargu pored Čabra. Na ostatku unutrašnjosti temperature su se kretale uglavnom od -3°C do 2°C koliko je bilo u najoblačnijoj Slavoniji.

Osim niskih temperatura, obilježje jutrošnjeg vremena je i gusta magla koja ponegdje u unutrašnjosti stvara i veće probleme u prometu.

Minimalne noćašnje temperature 20.11.2017., izvor: Neverin
Minimalne noćašnje temperature 20.11.2017., izvor: Neverin

Mraz ponegdje sve do obale

Na zadarskoj zračnoj luci temperatura se spustila čak do -2°C, dok je na pulskom aerodromu izmjeren -1°C. Iako se zračne luke nalaze malo uvučene u kopno, ti podaci svjedoče da se temperatura i ponegdje uz samu oblalu spustila na nulu ili vrlo blizu nule. Na ostatku Jadrana temperature su se kretale uglavnom od 4 do 9°C, a najtoplijih 11°C izmjereno je na Palaruži.

Danas sunčano i toplije

Jutarnja magla u prijepodnevnim satima će se rasplinuti, tako da se danas očekuje u cijeloj Hrvatskoj pretežno sunčano vrijeme. Temperature u unutrašnjosti rastu do 9°C, a na Jadranu do 15°C. Umjerena bura s jakim udarima zadržat će se još na jugu Jadrana.

Komentari