Iza nas hladno jutro i smirivanje vremena, nove obilne oborine stižu već u srijedu

Porast temperature i nova kiša očekuje se u srijedu, a novi pad temperature u četvrtak.
Krasno pod snijegom 16.11.2017., izvor: NP Sjeverni Velebit
Krasno pod snijegom 16.11.2017., izvor: NP Sjeverni Velebit
  • Objavljeno: 27.11.2017. u 12:44 h
  • Piše: Alen Šterpin

Kao što smo jučer i najavili, u noći na ponedjeljak došlo je do naglog smanjenja naoblake tako da ponedjeljak većem dijelu Hrvatske donosi sunčano i vedro vrijeme. Oblačnije je na kranjem istoku i na krajnjem jugu, gdje je još danas bilo i malo kiše, a u višim predjelima i snijega.

Jutros do -9°C

Najhladnije je jutro bilo u gorju, gdje se temperatura spustila do -9°C koliko je izmjereno na Zavižanu, dok je -6°C izmjereno na Sljemenu te u Pargu pored Čabra.

Minusa je bilo i na ostatku unutrašnjosti, osobito na sjeverozapadu gdje se najprije i razvedrilo. Tako je -3°C izmjereno u Krapini i Ogulinu, dok je -2°C bilo u Zagrebu, Pazinu i Karlovcu.

Hladnije nego prethodnih dana bilo je i na Jadranu, u Zadru, Rijeci i Šibeniku izmjereno je 5°C, u Splitu i Dubrovniku 6°C. Najtoplijih 9°C izmjereno je na otočiću Palagruži.

Minimalne temperature zraka 27.11.2017., izvor: Neverin
Minimalne temperature zraka 27.11.2017., izvor: Neverin

Još sutra sunčano, a onda opet obilna kiša

Ponedjeljak do kraja dana donosi razvedravanje i na krajnjem istoku i jugu. Sunčano vrijeme očekuje se na većem dijelu Hrvatske i u utorak, ali će sa zapada već tijekom dana početi pristizati naoblaka kao uvod u jaču promjenu vremena. Jutro će biti hladno, a bura će na Jadranu slabjeti. Srijeda donosi jače naoblačenje i kišu u cijelu Hrvatsku, a snijeg će padati samo u najvišem gorju. S padom temperature zraka tijekom četvrtka očekuje se postupno spuštanje snježne granice, o čemu ćemo više pisati idućih dana.

Sviđa ti se vijest? Podijeli s prijateljima!

Komentari