Iskoristite vikend: subota sunčanija na Jadranu, a nedjelja na kopnu

Alen Šterpin
Alen Šterpin ・ Prije 12 mjeseci
Najviše dnevne temperature zraka u nedjelju, izvor: Neverin.hr
Najviše dnevne temperature zraka u nedjelju, izvor: Neverin.hr

Sve dulji dani uz više sunčanog vremena idealni su za boravak u prirodi, ali i za radove u poljoprivredi. Donosimo vam prognozu za vikend i izglede vremena za idući tjedan kako biste ga iskoristili na najbolji mogući način.

Subota sunčanija na Jadranu, a malo kiše na istoku

Subota donosi djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano vrijeme. Oblačnije će biti u gorju, središnjoj Hrvatskoj i osobito u Slavoniji. Uz više će oblaka tijekom prijepodneva i sredinom dana malo kiše pasti u Slavoniji i u Podravini.

Puhat će slab vjetar, na Jadranu slaba do umjerena, u noći još ponegdje i pojačana bura. Prema kraju dana vjetar u potpunom slabljenju.

Jutro će biti hladnije uz temperature u unutrašnjosti od 1 do 7°C, pri čemu će u gorskim kotlinama postojati i mogućnost za slab mraz. Danju do 15 ili 16°C. Na Jadranu ujutro od 7 do 13°C, a danju od 17 do 20°C.

Jutarnje temperature zraka u subotu, izvor: Neverin.hr
Jutarnje temperature zraka u subotu, izvor: Neverin.hr

U nedjelju toplije uz malo više oblaka na Jadranu

Uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku bit će i u nedjelju. Pritom će biti sunčanije u unutrašnjosti gdje će biti i znatno toplije nego tijekom subote.

Na Jadranu će, osobito na sjevernom dijelu biti prolazno povećane naoblake, a rijetko na riječkom području i uz koju kap kiše.

Zapuhat će umjereno jugo na Jadranu i jugoistočnjak u unutrašnjosti, u Slavoniji do umjeren.

Jutarnje temperature zraka od 3 do 8°C u unutrašnjosti, te od 7 do 15°C na Jadranu. Najviše dnevne na Jadranu do 20°C, nešto niže na sjeveru te posebice u gorju, a u nizinama unutrašnjosti do 23°C.

Najviše dnevne temperature zraka u nedjelju, izvor: Neverin.hr
Najviše dnevne temperature zraka u nedjelju, izvor: Neverin.hr

Početkom tjedna oblačnije uz povremene oborine

Aktualni prognostički materijali ukazuju da će početak idućeg tjedna biti nešto promjenjiviji u odnosu na vikend. Očekuje se više oblaka uz povremenu kišu, više na Jadranu. Ciklona će na zapadu Europe podržavati hladnije vrijeme s ponegdje obilnijom kišom, posebice u Španjolskoj i Francuskoj, a do naših će krajeva doći tek dio tog vlažnog zraka.

Temperature će se malo sniziti, a puhat će južni vjetrovi.

Postoji tendencija će da druga polovica idućeg tjedna donijeti više temperature i sunčano vrijeme, posebice prema idućem vikendu.

Komentari